Μπάνιο και Interior Design - Κ. Κανέτης & Σία
Επαγγελματικός ρουχισμός
Συνεργασία με τη Helly Hansen Workwear
30 Αυγούστου 2018
Μετατρέψτε το μπάνιο σας σε ένα πολυτελές Spa
21 Ιουνίου 2019

Μπάνιο και Interior Design


Το μπάνιο αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς χώρους ενός σπιτιού γι’ αυτό και πρέπει να είναι χρηστικό και αισθητικά άρτιο.


Μάλιστα, ο χώρος του μπάνιου όταν είναι προσεγμένος και έχει ένα καλαίσθητο, σύγχρονο design ανεβάζει και την αξία του ακινήτου.

Η αναβάθμιση ή η πλήρης ανακαίνιση του μπάνιου συνήθως κρίνεται απαραίτητη όταν δημιουργούνται λειτουργικά προβλήματα, υδραυλικές βλάβες και φθορές στα είδη υγιεινής. Τότε δημιουργείται και η ευκαιρία να διορθώσουμε κακοτεχνίες, να μελετήσουμε το χώρο καλύτερα, να του αλλάξουμε διαρρύθμιση και γιατί όχι να τον μεταμορφώσουμε σε ένα χώρο που θα μας βοηθά καθημερινά να αποβάλουμε το άγχος της ημέρας.

Όταν σχεδιάζουμε το χώρο του μπάνιου, τα βασικά σημεία που θα πρέπει να προσέξουμε είναι:

Τα τετραγωνικά του διαθέσιμου χώρου.

Τα πλακάκια.

Τα έπιπλα.

Τις μπαταρίες που θα ολοκληρώνουν το στυλ και την εικόνα που έχουμε επιλέξει για το νέο μας μπάνιο.

Τα τετραγωνικά του μπάνιου μας είναι η αρχή και ο κεντρικός άξονας πάνω στον οποίο θα βασιστούμε για να πάρουμε αποφάσεις. Αυτό σημαίνει ότι αν ο αρχικός σχεδιασμός δεν είχε την λειτουργικότητα που απαιτεί η καθημερινότητά μας, τώρα θα πρέπει να την αποκτήσει. Για παράδειγμα, αν ο χώρος που καταλαμβάνει το μπάνιο μας είναι μικρός, τότε ίσως θα πρέπει να πάρουμε την απόφαση να καταργήσουμε την μπανιέρα που είχαμε και να την αντικαταστήσουμε με μία καμπίνα. Η καμπίνα θα δώσει αμέσως μοντέρνο ύφος στο χώρο και φυσικά το μπάνιο θα δείξει πιο μεγάλο.

Η επιλογή του χρώματος των πλακιδίων θα πρέπει να συνδυάζεται άψογα με το χρώμα των επίπλων που θα επιλέξουμε για το μπάνιο μας, ενώ το σχέδιο που θα μας κερδίσει, θα πρέπει επίσης να ταιριάζει με το στυλ, είτε έχει πιο κλασικό, είτε πιο μοντέρνο ύφος. Για τα πλακάκια και τα έπιπλα τα διαχρονικά χρώματα, αλλά και οι ήπιες αποχρώσεις είναι πάντοτε μία σωστή επιλογή. Τα έντονα χρώματα μπορεί να είναι εντυπωσιακά, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου γίνονται κουραστικά και αυτός ο χώρος πρέπει να είναι γαλήνιος.

Στο νέο μας μπάνιο η λεκάνη δεν θα πρέπει να είναι η πρώτη εικόνα που βλέπουμε όταν μπαίνουμε μέσα σε αυτό, θα αφαιρέσει από την άψογη εικόνα που θέλουμε να έχουμε σαν αποτέλεσμα.

Τέλος τα τρία σημεία στα οποία θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή, γιατί θα ολοκληρώσουν και θα ενισχύσουν την εικόνα και το στυλ που έχουμε επιλέξει, είναι ο φωτισμός, ο καθρέφτης και οι μπαταρίες του μπάνιου. Αυτά τα τρία είναι πολύ σημαντικά!

Ο σωστός φωτισμός, γιατί θα αναδείξει όλα εκείνα τα στοιχεία που επιλέξαμε για να κάνουν το μπάνιο μας έναν πραγματικά ξεχωριστό χώρο.

Ένας εντυπωσιακός καθρέφτης πάντα κερδίζει της εντυπώσεις μέσα σε έναν χώρο, πόσο μάλλον μέσα σε ένα μπάνιο. Εδώ δεν υπάρχει υπερβολή, ακόμα και ένας περίτεχνος καθρέφτης εποχής, αν ταιριάζει με το υπόλοιπο ύφος του μπάνιου, θα είναι ιδανικός.

Οι μπαταρίες αποτελούν ένα σημαντικό στοιχείο στην εικόνα του μπάνιου που αν δεν το προσέξουμε θα συμπαρασύρει την εικόνα του χώρου αυτού, παρουσιάζοντάς τη κάτι λιγότερο από αυτό που πραγματικά είναι. Οι μπαταρίες του μπάνιου, πρέπει να προσεχτικά επιλεγμένες και σε απόλυτη αρμονία με το ύφος που έχουμε επιλέξει για το υπόλοιπο μπάνιο. Είναι το στοιχείο εκείνο που θα αναδείξει τα ποιοτικά μας κριτήρια και το γούστο μας στο σύνολό του.