Μετατρέψτε το μπάνιο σας σε ένα πολυτελές Spa - Κ. Κανέτης & Σία
Μπάνιο και Interior Design
13 Ιουνίου 2019
Ποια στοιχεία μπορούν πραγματικά να αναδείξουν την κουζίνα σας
29 Ιουνίου 2019

Μετατρέψτε το μπάνιο σας σε ένα πολυτελές Spa


Πολύ συχνά η μελέτη του φωτισμού στο μπάνιο βρίσκετε πολύ χαμηλά στις προτεραιότητές μας σε σχέση με τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Ωστόσο το μπάνιο είναι ένας χώρος ο οποίος μπορεί να μας προσφέρει σημαντικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας, ιδίως όταν ο φωτισμός του συμβάλλει και ενισχύει το σύγχρονο design του.


Σίγουρα ο καλός φωτισμός είναι απαραίτητος, ιδίως όταν σχετίζεται με εκείνες τις στιγμές που θέλουμε να φροντίσουμε το σώμα μας ή το πρόσωπό μας. Η χρηστική του αξία όμως, δεν πρέπει ποτέ να ξεπερνά την ανάδειξη του χαρακτήρα και του ιδιαιτέρου design που έχουμε επιλέξει για αυτόν τον χώρο..

Η ισορροπία ανάμεσα στη χρηστικότητα και την εικόνα είναι σημαντική .

Τα έπιπλα μπάνιου πάντα συνοδεύονται από ένα ή δύο σποτ που μπορούν να προσφέρουν έναν βασικό γενικό φωτισμό στον χώρο, ωστόσο ο ιδανικός φωτισμός απαιτεί στόχευση και ευελιξία. Τα dimmers μπορούν να προσφέρουν την ιδανική λύση στην ισορροπία του φωτισμού μέσα στο μπάνιο, αφού μας δίνουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουμε τη φωτεινότητα ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Αποφύγετε τον άμεσο και τον ασύμμετρο φωτισμό

Ο χώρος του μπάνιου μπορεί να έχει στυλ και άποψη. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να επιλέξουμε ιδιαίτερα φωτιστικά που θα ενισχύσουν την άψογη εικόνα του, τις ώρες που δεν θα έχουμε φυσικό φως. Από το ταβάνι, μέχρι και το δάπεδο οι επιλογές σε φωτισμό είναι πολλές και ευφάνταστες, θα πρέπει όμως να προσέξουμε δύο σημαντικές λεπτομέρειες πριν προχωρήσουμε στην τοποθέτηση. Αποφεύγουμε το φως να δείχνει κατευθείαν στο κεφάλι σας, γιατί θα είναι σκληρό στο πρόσωπό μας. Αποφεύγουμε τον ασύμμετρο φωτισμό, καθώς οι ανομοιομορφίες που δημιουργεί στη φωτεινότητα του χώρου μπορεί να μας δυσκολέψουν.

Επιπλέον

Μπορούμε να φωτίσουμε το ντους ή τη μπανιέρα για να δημιουργήσουμε μία μοναδική ατμόσφαιρα χαλάρωσης, καθώς και να αναδείξουμε τα σχέδια και τα χρώματα των πλακιδίων τοποθετώντας φωτιστικά στα σημεία ενδιαφέροντος υπογραμμίζοντας έτσι και τις υφές τους.

Προσέξτε μην το παρακάνετε

Ο φωτισμός του μπάνιου θα πρέπει να μοιράζετε πάντα ανάμεσα σε διακριτικές λεπτομέρειες και πληθωρικές επιλογές.

Πείτε Ν-Α-Ι στις λάμπες LED

Οι λάμπες LED εξοικονομούν ενέργεια και είναι βολικές γιατί δεν χρειάζεται να τις αντικαταστήσουμε για χρόνια. Επιπλέον, οι σύγχρονες λάμπες LED έχουν περισσότερη ισχύ και η ποιότητα του φωτός που εκπέμπουν είναι πιο ζεστή από ποτέ